Rabu, 18 Mac 2009

TAHNIAH NIK NUR MADIHAH


Dewan Pemuda PAS Pusat sangat berbangga malah merakamkan setinggi - tinggi Tahniah atas kejayaan Adik Nik Nurmadihah binti Nik Mohd Kamal .
Kunjungan Exco DPPP ke kediaman Adik Nurmadihah yang berjaya mencipta kejayaan cemerlang dalam SPM baru baru ini dengan pencapai terbaik di peringkat Kebangsaan 20A [ 19 A1 dan 1 A2 ]
Dewan Pemuda PAS Pusat juga sangat berbesar hati menghulurkan sumbangan dan hadiah penghargaan buat Adik Nurmadihah atas kejayaannya . Semoga Allah mengukuhkan semangatnya untuk terus maju dan jaya dalam pengajian seterusnya menjadi insan yang mampu berbakti bukan sahaja kepada Tuhan dan ibubapa tetapi juga kepada perjuangan Islam di tanahair kita ini insyaallah .
Adik Nurmadihah memberitahu saya bahawa beliau sangat meminati bidang Fizik dan bercita - cita menyambung pengajian fiziknya di Timur Tengah . Minatnya terlalu tinggi untuk menjadi ahli fizik yang beriman dan bertaqwa , justeru itu barangkali beliau sanga berminat untuk ke Timur Tengah .
Saya yakin Adik Nurmadihah mampu melakukannya . Keupayaannya istiqamah berpuasa isnin dan khamis sebagai amalan rutin dan solat malam menjadi pemangkin kepada kejayaannya. Biarpun hidupnya tidaklah bernasib baik seperti orang lain yang jauh lebih senang dan mewah , Nurmadihah nyata sangat berdisiplin dan memanafaatkan sepenuhnya keadaan diri dan keluarganya untuk tegas dan yakin berdikari lalu membina kegemilangan akademi .
Semasa saya berbual dengan ayahnya Nik Mohd kamal , lafaz - lafaz syukur terus membasahi bibirnya yang turut terharu atas kejayaan anaknya . Beliau turut menafikan laporan akhbar yang mengatakan anaknya terpaksa berpuasa kerana faktor kemiskinan yang mencengkam keluarga mereka . Sebaliknya puasa isnin khamis telah menjadi ibadah dan amalan rutin anaknya sejak awal lagi .
Pelajar Maahad Muhammadi lil Banat Kota Bharu Kelantan ini berjaya membuka mata masyarakat bahawa sekolah yang berorientasikan agama mempunyai potensi tinggi untuk melakar kejayaan akademi yang baik . Sebelumnya Adik Fatimah dari sekolah yang sama juga merupakan pelajar terbaik peringkat Kebangsaan dalam peperiksaan SPM biarpun Kerajaan Persekutuan kelihatan enggan mengiktiraf kejayaan mereka berdua .
Kerajaan Negeri Kelantan juga telah mengambil langkah wajar dengan memberikan insentif yang sangat tinggi nilai moralnya buat kejayaan Nurmadihah apabila Tuan Guru Nik Abdul Aziz mengumumkan satu lot rumah baru untuk didiami oleh keluarga bertuah ini .
Turut hadhir dalam kunjungan Dewan Pemuda PAS Pusat ini ialah Akhi Zuraidin , Adram dan Dr Rosli .
-http://episodeperjuangan.blogspot.com-

Tiada ulasan: