Rabu, 15 April 2009

4 Adun PR sedang sakit tenat?

Sejak masa kempen di Bukit Gantang saya mula menerima SMS dan pangilan talifon dari teman seperjuangan jauh dan dekat menanyakan adakah benar MB Nizar sudah kena santau dan sedang di rawat oleh Dr. Harun Din.
Beberapa hari lepas ada yang bertanyakan saya mengenai benarkah MP Bagan Serai, Hj. Mohsin Fadli sakit dan sudah masuk ICU.
Hari ini saya menerima beberapa panggilan talifon yang menyebut ADUN yang lain sakit pula. Sekali ini mereka bertanyakan benarkah SMS yang mengatakan ADUN Selingsing, Hj. Hussin Din dalam keadaan tenat dan dikatakan otaknya sudah tidak berfungsi.Malam ini saya menerima berita lain lagi mengatakan ADUN Gunung Semanggol sakit.
Itulah berta-berita angin yang menyebut kami dalam keadaan sakit, namun Alhamdulillah semua kami Ahli Parlimen dan ADUN Pakatan Rakyat dalam keadaan sihat. Khususnya bagi ADUN PR Perak mereka dalam keadaan sihat dan sedang menunggu pembubaran DUN pada Mei depan dan kalau tidak ada aral melintang pada bulan Jun ada Pilihanraya peringkat DUN di Perak.
Saya tidak tahu bagaimana puncanya sehingga tersebarnya macam-macam sms mencerita dan bertanyakan kami sakit. Kemungkinan yang saya dapat jawab ialah sifat sayang yang berlebihan kepada mereka sehingga sangat perihatin sehingga sangat sensitif mengenai kesihatan ADUN berkenaan.
http://idhamlim.blogspot.com

Tiada ulasan: