Isnin, 27 April 2009

Konsert Jom Heboh-XPDC Dakwah Berjaya

Tahniah dan syabas kepada semua Pemuda Pas Lumut yang telah menjayakan xpdc dakwah edar risalah sempena konsert Jom Heboh malam tadi.Semoga usaha kecil ini mendapat ganjaran di sisi Allah s.w.t.

-SU DPPKL-


*Xpdc dakwah bermula dari jam 6 petang berakhir jam 11.30 malam.

Ust Nazrul memulakan langkah diikuti saudara Walif...


ini bukan pengunjung konsert tetapi pekerja Bangladesh baru pulang dari kerja..kelihatan beberapa Ajk Dppkl sedang berkumpul di hadapan masjid Teluk Muroh sebelum xpdc dimulakan.


beberapa petugas Dppkl sedang menyelinap di celah-celah kereta mengedarkan risalah...


saudara Mus'ab dan Wan Ghani komited walau berjalan kaki...Ust Hasri (berserban) turut ikut serta..jangan baring atas jalan sudah..:)ambil sikit sorang..Ust Nazrul,Su Dppkl dll,Mat Bakee sedang membahagi-bahagikan risalah..inilah antara para pengunjung...happy sekali....

Duhai ibu @ kakak...ke mana mereka hendak dibawa??....Pergaulan bebas tanpa batasan....


beberapa pengunjung muda tanpa malu menggayakan 'tanduk setan'..lihat atas kepala mereka berwarna merah...

Inilah antara adegan yang sempat kami rakam di konsert Jom Heboh semalam.Seorang remaja melayu Islam belasan tahun sedang bergaya dengan 'tanduk syaitan' yang dijual secara terbuka di tempat konsert tersebut.Inilah antara produk keluaran Jom Heboh.Kepada penganjur dan semua yang terlibat dengan program ini...renungkanlah..

Kesimpulan :
1. Sedih : Rata-rata pengunjung terdiri dari muda-mudi berumur belasan tahun.Tanpa segan silu menggayakan 'tanduk setan'.
2. Pilu : Sebahagian datang dengan keluarga (galakan ibu-bapa),berkopiah,pak lebai,pak aji dll.
3. Hiba : Berpakaian menjolok mata,ibu-bapa pendorong.
4.Cemas : Beberapa petugas Dppkl dihalang dari memasuki kawasan utama pentas konsert.Arahan dari pihak atasan.Namun secara keseluruhannya dengan kekuatan hampir 20 anggota Dppkl sebanyak 3000 risalah pelbagai tajuk (Jangan Hampiri Zina,Jaga Solat 5 waktu,Fatwa Haram Konsert Heboh) telah berjaya diedarkan.Ya Allah..kami bekerja untuk menyampaikan risalahMu..kami hanya menyampaikan...hidayah dan petunjuk di TANGANMU jua.
-Nur12-

1 ulasan:

Suara Rakyat berkata...

hahaha.. zambry kaliam**t tu telah berjaya meng"setan"kan pengunjung jom heboh.... tak pulak dia ulas larangan mufti harus sana sini tu..